Manuele TherapieDe manueel therapeut specialiseert zich in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van een gewricht of gewrichten
Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt

 •     hoofd- en nek en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
 •     klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
 •     artrose van de heup
 •     lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
 •     bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
 •     kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.

trainingTrainen doe je met een bepaald doel. Dat kan zijn revalidatie, preventie, sport-specifiek of gewoon ontspanning. In alle gevallen gaat het om onderhoud of verbetering van het fysieke, presterend vermogen oftewel conditie.
Conditie is opgebouwd uit kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid.

Bij elk van deze eigenschappen, hoort een specifieke trainingsmethode. Voor een optimaal resultaat is het de kunst om de juiste methode te hanteren.  Daarbij opgemerkt: “hoe specifieker het doel, hoe belangrijker de details”.
Leren trainen vergt kennis van trainingskundige principes en inzichten. Deze kennis vindt u bij FysioCare Klimmen. Het is echter nog belangrijker dat u zelf inzicht krijgt in het wat, hoe en waarom met betrekking tot training. Zo begrijpt u uw training beter en kunt u het adequater toepassen. FysioCare helpt u hier graag bij, op een persoonlijke en professionele manier. Dus geen doe-het-zelf schema’s maar ‘personal training’.

echografieVoor ECHOGRAFIE kunt u ook terecht bij FysioCare Klimmen. In 2014 werd de opleiding, Musculo Skeletale Ultrasound afgerond door Marcel Witte. Dit betekend dat u bij ons terecht kunt voor echografie van het bewegingsapparaat.

Middels een echosysteem, kunnen wij verdachte blessures in beeld brengen, zodat we nog nauwkeuriger kunnen bepalen wat de aard van de kwetsuur is, de locatie en daarmee een adequaat behandelplan opstellen. U moet hierbij dan denken aan gewrichten, spieren, pezen, gewrichtskapsel, slijmbeurzen, breuken, scheuren, vocht en bloedophopingen etc. In de praktijk werken wij met de Mindray Z6. Een zeer succesvol systeem voor echografie in de eerste lijn. Het systeem is tevens voorzien van een full color Doppler systeem, waardoor wij ook in staat zijn relevante opnames te maken van het vaatsysteem.
Mocht u zich afvragen of een echo-opname zinvol voor u is, neemt u dan gerust contact op. Voor tarieven klik hier.

cranio_upledgerDe CranioSacraal therapie is ontstaan vanuit de osteopathie en neemt als uitgangspunt: “ons lichaam als functioneel geheel”. Alle structuren in het lichaam zijn direct of indirect met elkaar verbonden door een vliezige structuur van bindweefsel (fascie).

shockwave introBeproefde doeltreffendheid van shockwave therapie

Behoort u tot de talloze patiënten die aan chronische pijn lijden en die al het mogelijke hebben geprobeerd om ervan verlost te raken? Heeft u al injecties, medicatie, fysiotherapie, relaxatiemethodes enz. geprobeerd? Keerde uw pijn altijd na korte tijd weer terug, vaak erger dan voorheen?

Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat shockwave therapie bij diverse aandoeningen vaak erg goede resultaten geeft. Chronische pijn wordt vaak veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen of van de slijmbeurs. Ook verkrampte spieren of spierknopen (trigger points) kunnen veel pijn veroorzaken. Extracorporale shockwave therapie (ESWT) wordt beschouwd als een van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling. In tegenstelling tot conventionele behandelingsmethodes kan bij ESWT de oorzaak van de pijn worden bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Succesvolle resultaten worden reeds bereikt na enkele behandelsessies.

specialisatie_osteopatieAlles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Osteopathie is een veilige behandelvorm die zich richt op de bewegingen van het lichaam en de bewegingen in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en weefsels in het algemeen. Het doel is de gezondheid van de patiënt te optimaliseren.

Osteopathische techniek omvat diagnostische- en therapeutische behandel technieken die gebaseerd zijn op het osteopathisch denkmodel. Specifieke onderzoeks- en behandeltechnieken (denk aan mobilisaties en manipulaties) zijn hierbij kenmerkend.
dansspreekuurEen bijzonder specialisme bij FysioCare is fysiotherapie voor een evenzo bijzondere doelgroep, de dansers. Deze groep ‘kunstenaars’, stelt zeer extreme eisen aan hun bewegingsapparaat. Kracht, lenigheid en coördinatie in hun uiterste vormen zijn hier wel het beste voorbeeld van.
Dansers voelen zich vaak niet begrepen in het reguliere medisch circuit. Dit komt omdat ook hun klachten vaak in de grens van uitersten liggen.
Bijvoorbeeld: het niet, voorwaarts, kunnen tillen van een been op 90º, betekent voor een danser een grote beperking. Omdat dit in het dagelijks leven geen probleem oplevert, wordt het vaak niet als een medisch probleem gezien.

Als ex-danser spreekt Marcel Witte de taal van de dans:
 • kennis van de danstechniek (klassiek/jazz/modern)
 • Weet wat een danserslichaam moet kunnen en voelen
 • Kent de belangen van een goed functionerend danserslichaam
Daarnaast heeft hij zitting in het ‘kunstenaars spreekuur’ in het MUMC+. Een multi-disciplinair overleg van diverse (para)medische specialisten, wanneer het gaat om blessures bij kunstenaars. Dit maakt mede een snelle en adequate behandeling mogelijk.
Voor het maken van een afspraak, kun je bellen met 045-5491568 of mail je naar .


dansspreekuur2dansspreekuur3

sportrevalidatie introEen belangrijk specialisme bij FysioCare is Sportrevalidatie volgens de PRT methode.
Hierbij wordt de PRT methode ingezet bij sport gerelateerde klachten of blessures. De sport-specifieke eigenschappen bepalen hierbij de middelen en doelstellingen. Zo wordt er aan de hand van een analyse bepaald op welke wijze de conditionele eigenschappen (kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid) een rol spelen binnen de sport-specifieke belasting. De uitkomst hiervan vormt een leidraad voor een adequaat revalidatieprogramma.
Deze behandelmethode kan op ieder niveau toegepast worden. Zowel voor de recreatieve als professionele sporter.

topsportOm maximaal te kunnen presteren, vragen topsporters het uiterste van hun lichaam. Voor een dergelijke prestatie is een optimale voorbereiding noodzakelijk. Het juiste middel hiervoor is een gestructureerde en doelgerichte trainingsplanning.
Topsport vergt een zeer hoge mate van belasting en maakt het lichaam blessuregevoelig. Naast talent en discipline (sporter) zijn deskundige begeleiding en goede faciliteiten, voorwaarden om het hoogste doel na te kunnen streven.
FysioCare Klimmen geeft op een persoonlijke en professionele manier invulling aan deze voorwaarden. Hierbij is er bijzondere aandacht voor zowel jonge getalenteerde (potentiële) topsporters als gevestigde topsporters.

ias_maxi_logoPRT is een methode die zich richt op problemen van het bewegingsapparaat. Deze problemen worden veelal veroorzaakt door een verminderde belastbaarheid van bepaalde structuren of systemen. Denk hierbij aan het hart- longsysteem, skelet, pezen, spieren en het immuunsysteem.
Middels de PRT methode wordt er op een actieve manier gewerkt aan het herstel van deze belastbaarheid welke uiteindelijk moet leiden tot functioneel herstel. Oefening en training staan hierbij centraal.
Deze aanpak is niet allen bedoeld voor sporters maar voor iedereen met klachten aan het bewegingsapparaat.
cibg
echografie
q-support website
Register Fysiotherapeut
Vergoedingen van zorgverzekeraars
Bezoek de facebook pagina van Fysiocare Klimmen
Klachtenportaal en zorg

Contact

FysioCare Klimmen
Drossaert de Limpensplein 12-14
6343 AW Klimmen
KVK 52496821

T 045-5491568
E .
W www.fysiocareklimmen.nl

Openingstijden

08.00uur t/m 12.00uur FT/TR
12.00uur t/m 13.00uur Pauze
13.00uur t/m 18.00uur FT/TR
18.00uur t/m 19.00uur Pauze
19.00uur t/m 20.30uur (FT)/TR

m.u.v. Woensdag en Vrijdag avond: gesloten

Zaterdag
10.00uur t/m 12.00uur FT

FT = Fysiotherapie
TR = Training

Nieuwsbrief ontvangen?

 1. Uw Naam:(*)
  Geen Naam gegeven!
 2. Uw Email(*)
  Ongeldig emailadres!
 3. Zet een vinkje
  Invalid Input