vergoeding verzekeringDe vergoeding voor fysio- en oefentherapie zit ingewikkeld in elkaar. Komt u daar niet goed uit dan kan uw fysio- of oefentherapeut u daarmee helpen. Vraag daar vooraf gerust even om.
Het merendeel fysio- en oefentherapie wordt vergoed vanuit aanvullende verzekeringen. Een deel van de vergoeding vindt echter plaats vanuit de (verplichte) basisverzekering:

Voor verzekerden van 18 jaar en ouder wordt bij 'chronische aandoeningen' (zie onder lijst chronische aandoeningen) pas vanaf de 21e behandeling fysio- en oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen niet.
Deze eerste 20 behandelingen kunnen worden vergoed uit de aanvullende verzekering, maar dat is afhankelijk of die daarvoor toereikend is. Een aantal aanvullende verzekeringen dekt in geval van een 'chronische aandoening' wel de eerste 20 behandelingen. Lees dit goed na in uw polisvoorwaarden of vraag daarom bij uw zorgverzekeraar, maar ook de zorgverlener die bij ons is aangesloten kan u dat aangeven.
Het is ook zo dat bij aandoeningen die levenslang zijn de 20 behandelingen slechts eenmalig niet vergoed worden. Ook geldt dat wanneer die 20 behandelingen al betaald zijn bij overstappen van verzekeraar deze niet opnieuw in rekening gebracht kunnen worden.
 • Bij incontinentieproblemen worden de eerste 9 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed, mis uitgevoerd door een geregistreerde bekkenfysiotherapeut (zonodig daarna via de aanvullende verzekering)
 • Bij kinderen tot 18 jaar worden de eerste 18 behandelingen per aandoening per jaar uit de basisverzekering vergoed. Als meer behandelingen nodig zijn zullen deze worden vergoed uit de aanvullende verzekering van de ouders, mits zij een aanvullende verzekering hebben afgesloten.
  In het geval van een 'chronische aandoening' vindt volledige vergoeding plaats vanuit de basisverzekering.
 • Bij Claudicatio Intermittens Fontaine 2 sinds 2017. De eerste 37 behandelingen gesuperviseerde looptherapie (GLT) vanuit de basisverzekering per jaar worden vergoed voor patiënten met een verwijzing van de huisarts of specialist. (zonodig daarna via de aanvullende verzekering). 
  CZ, Menzis, VGZ, Zilveren kruis Achmea, De Friesland, FBTO, Univé, Salland, IZA, Aevitae, Caresq, ENO, Zorg en Zekerheid hanteren een selectief inkoopbeleid. Dit betekent dat zij uitsluitend zorg voor claudicatio intermittens inkopen bij ClaudicatioNet aangesloten fysiotherapeuten. Patiënten krijgen dus alleen de volledige behandeling gesuperviseerde looptherapie bij claudicatio intermittens vergoed indien ze deze bij een ClaudicatioNet aangesloten fysiotherapeut volgen.
 • Bij artrose van een knie of heup sinds 2018. Maximaal 12 behandelingen gesuperviseerde fyiotherapie of oefentherapie per 12 maanden vergoed en zonodig daarna via de aanvullende verzekering.
  Dit laatste geldt niet bij Zorg en Zekerheid en De Friesland, daar worden behandelingen voor artrose heup of knie niet uit de aanvullende verzekering vergoed, dus is men beperkt tot de 12 behandelingen per 12 maanden.
 • Bij COPD met ingang van 2019. Vanaf 1 januari 2019 wordt fysio- en oefentherapie bij COPD vanaf de eerste behandeling uit de basisverzekering vergoed. Wel komt er een maximum op het aantal behandelingen dat vergoed wordt. In het eerste behandeljaar zijn dit er, afhankelijk van de ernst van de klachten, maximaal 70. Ook in de jaren daarna is het aantal behandelingen afhankelijk van de ernst van de COPD.
  Lees hier meer over COPD vanaf 2019, maar uw fysiotherapeut kan u daar ook meer over vertellen.

Belangrijk is om u te realiseren dat alle vergoedingen uit de basisverzekering, dus ook de bovenstaande vergoeding voor fysio- en oefentherapie, alleen voor verzekerden van 18 jaar of ouder vallen onder het verplicht eigen risico. Het eigen risico geldt niet voor vergoeding uit de aanvullende verzekeringen en dat is het merendeel van de fysio-en oefentherapie.
Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekering staan uitgewerkt in uw polisvoorwaarden de verzekeraar, vaak onder fysiotherapie, oefentherapie, beweegzorg of paramedische zorg.

Hier vindt u de tekst van de overheid over wat er vanuit de basisverzkering vergoed wordt

Corona VirusCORONA PROTOCOL BIJ FYSIOCARE KLIMMEN:

Vanaf 16 maart gelden er aangescherpte maatregelen in Nederland. Deze zijn ingesteld door de overheid. Wat betekend dit voor uw bezoek aan onze praktijk?


Als behandelaars nemen wij de volgende beschermende maatregelen:
- Naast dat wij onze handen wassen na iedere behandeling (zoals u gewend bent van ons), zullen wij deze zowel voor als na, ook desinfecteren
- Wij schudden geen handen maar groeten u mondeling
- Na ieder behandeling behandelen wij de behandeltafel met desinfecterend middel (zoals u van ons gewend bent)
- Bij hoesten, grieperigheid en/of koorts blijven wij thuis. De werkende behandelaars zijn klachtenvrij
- Alle contact oppervlakken maken wij regelmatig schoon met desinfecterend middel

Wat verwachten wij van u?
- Bij binnenkomst uw handen desinfecteren met het middel dat aanwezig is in de wachtkamers
- Bij verkoudheid, grieperigheid en/of koorts, gelieve u af te melden en thuis te blijven
- Aangezien de revalidatie-trainingen in kleine aantallen plaatsvinden, zullen deze gewoon doorgang vinden
- Tijdens training tussentijds regelmatig uw handen desinfecteren met de middelen die aanwezig zijn in onze praktijk

Wij houden de informatie van het RIVM nauwlettend in de geen en zullen ons protocol aanpassen daar waar noodzakelijk


Vast onze dank voor uw medewerking,
Team Fysiocare Klimmen
cibg
echografie
q-support website
Register Fysiotherapeut
Vergoedingen van zorgverzekeraars
Bezoek de facebook pagina van Fysiocare Klimmen
Klachtenportaal en zorg

Contact

FysioCare Klimmen
Drossaert de Limpensplein 12-14
6343 AW Klimmen
KVK 52496821

T 045-5491568
E .
W www.fysiocareklimmen.nl

Openingstijden

08.00uur t/m 12.00uur FT/TR
12.00uur t/m 13.00uur Pauze
13.00uur t/m 18.00uur FT/TR
18.00uur t/m 19.00uur Pauze
19.00uur t/m 20.30uur (FT)/TR

m.u.v. Woensdag avond: gesloten

Zaterdag
10.00uur t/m 12.00uur FT

FT = Fysiotherapie
TR = Training

Nieuwsbrief ontvangen?

 1. Uw Naam:(*)
  Geen Naam gegeven!
 2. Uw Email(*)
  Ongeldig emailadres!
 3. Zet een vinkje
  Invalid Input