slim fitOvergewicht is een begrip van alle tijd. Jong of oud, man of vrouw,  iedereen kan hier mee te maken krijgen om zeer uiteenlopende redenen. Reden om er iets aan te doen is voor iedere individu anders. Het kan je gezondheid zijn, beperkte mobiliteit, je geluksgevoel of gewoon cosmetisch.

Het aantal recepturen, diëten of afvalprogramma’s is inmiddels niet meer te tellen. Echter als fysiotherapeuten zien wij een groeiende behoefte aan effectieve maar vooral duurzame resultaten. Reden hiervan is dat gezondheid hierbij steeds meer een rol gaat spelen. Denk hierbij aan onder andere hart en vaatproblemen, gewrichtsklachten, conditionele problemen of chronische aandoeningen (bv. diabetes of nierfalen). Ook wanneer je niet te maken hebt met een van deze klachten, wil je dit natuurlijk graag voorkomen. Het beheersen van gewicht en omvang noemen we dan preventie.

PROGRAMMA
Slim & Fit is een programma dat gericht is op gewichtsbeheersing en fitheid in combinatie met de juiste voeding voor jou. In tegenstelling tot vele andere programma’s, binden wij ons niet aan producten in de vorm van voedingssupplementen of maaltijdvervangers. Hierin zit namelijk niet de oplossing voor duurzame gewichtsbeheersing. Deze middelen zijn dienen vaak een snel en kortdurend effect. Dit in tegenstelling tot hetgeen de producenten beweren en de, vaak, onterechte wetenschappelijke onderbouwing. Tevens leidt het af van hetgeen waar het om moet gaan nl. “De manier waarop je zorg draagt voor jouw lichaam oftewel je leef-, eet- en drinkpatroon”.

AANPAK
Deze zogenaamde gedrag-gecentreerde aanpak geeft je inzicht in hoe jouw leefgewoonten invloed hebben op je gewicht. Vervolgens kijken we samen hoe dit beter kan.
Na een intake procedure en analyse, komen we in overleg, tot een realistische doelstelling. Voor de realisering van de doelstelling gaan we als volgt te werk:
Enerzijds door het voedingspatroon onder de loep te nemen samen met uw trainer / begeleider. Anderzijds door samen met een Personal Trainer tot een beweegplan te komen dat bij jou past. Opgeteld moet dit leiden tot uitgebalanceerd plan van aanpak en tot verwezenlijking van het gestelde doel.
Let wel, wij denken niet uitsluitend in getallen maar in realistische termen.
Let op: Het is een intensief programma... Het traject heeft een duur van 6 weken waarbij u 3x per week 1 uur traint. Dit is de minimale tijd die u moet investeren in uw training voor een optimaal resultaat. Afwijkingen in de programmering kunt u bespreken met uw trainer / begeleider.

VOEDING
Zoals u gewent bent van FysioCare Klimmen, zetten wij in op het beste resultaat voor u. Om deze reden werken wij, in het kader van Slim & Fit, samen met diëtisten uit de regio, indien noodzakelijk. In eerste instantie zullen we samen met u kijken naar uw voeding en leefpatroon. Met onze jarenlange ervaring bij het adviseren van diverse (top-)sporters en professionele balletopleidingen, kunnen wij u ook op dit vlak prima, intern, bedienen. Indien nodig, zullen wij externe expretise inzetten. Hiermee kunnen wij een hoogwaardig, integraal plan bieden dat u ondersteunt bij uw gewichtproblemen.


Corona VirusCORONA PROTOCOL BIJ FYSIOCARE KLIMMEN:

Ook in 2022, gaan wij op accurate wijze om met de situatie rondom de COVID-19 pandemie. Zowel voor ons zelf als voor onze patiënten. De, door ons, gehanteerde maatregelen zijn direct afgeleid van het overheidsbeleid. Wat betekend dit voor uw bezoek aan onze praktijk?


Fysiotherapie valt onder de 'Medische contact beroepen' en dus doen wij er alles aan om uw bezoek zo veilig mogelijk te maken. U kunt onze praktijk gerust, bezoeken, mits u klachtenvrij bent. Wij vragen met de grootst mogelijke zorg, de hierna vernoemde maatregelen in acht te nemen. Bij twijfel kunt u contact opnemen met de praktijk 045-5491568

Als behandelaars nemen wij de volgende beschermende maatregelen:
- Naast dat wij onze handen wassen na iedere behandeling (zoals u gewend bent van ons), zullen wij deze zowel voor als na, ook desinfecteren
- Wij schudden geen handen maar groeten u mondeling
- Na ieder behandeling behandelen wij de behandeltafel met desinfecterend middel (zoals u van ons gewend bent)
- Bij hoesten, grieperigheid en/of koorts blijven wij thuis. De werkende behandelaars zijn klachtenvrij
- Alle contact oppervlakken maken wij regelmatig schoon met desinfecterend middel

Wat verwachten wij van u?
- Bij binnenkomst uw handen desinfecteren bij de daarvoor bestemde desinfectie-palen
- Bij verkoudheid, grieperigheid en/of koorts, gelieve u af te melden en thuis te blijven
- Bij twijfel zullen wij uw temperatuur meten
- Aangezien de revalidatie-trainingen in kleine aantallen plaatsvinden, zullen deze gewoon doorgang vinden maar uitsluitend op afspraak
- Tijdens training na ieder gebruik van aparatuur, deze schoonmaken en uw handen desinfecteren en met de middelen die aanwezig zijn in onze praktijk

Wij houden de informatie van het RIVM nauwlettend in de gaten en zullen ons protocol aanpassen daar waar noodzakelijk

Vast onze dank voor uw medewerking,
Team Fysiocare Klimmen

 
cibg
echografie
q-support website
Register Fysiotherapeut
Vergoedingen van zorgverzekeraars
Bezoek de facebook pagina van Fysiocare Klimmen
Klachtenportaal en zorg

Contact

FysioCare Klimmen
Drossaert de Limpensplein 12-14
6343 AW Klimmen
KVK 52496821

T 045-5491568
E .
W www.fysiocareklimmen.nl

Openingstijden

08.00uur t/m 12.00uur FT/TR
12.00uur t/m 13.00uur Pauze
13.00uur t/m 18.00uur FT/TR
18.00uur t/m 19.00uur Pauze
19.00uur t/m 20.30uur (FT)/TR

m.u.v. Woensdag avond: gesloten

Zaterdag
10.00uur t/m 12.00uur FT

FT = Fysiotherapie
TR = Training

Nieuwsbrief ontvangen?

  1. Uw Naam:(*)
    Geen Naam gegeven!
  2. Uw Email(*)
    Ongeldig emailadres!
  3. Zet een vinkje
    Invalid Input